Veel schade aan je auto

Als je auto heel veel schade heeft en er niet meer mee gereden kan worden is het een sloopauto. Een voordeel hiervan is dat een sloopauto nog wel geld waard is dit komt omdat ze bij een autosloop veel kunnen met zulke kapotte auto’s. Er zijn veel redenen waarom je je auto wilt aanbieden als een sloopauto, misschien heb je een ongeluk gehad en is je auto zo erg kapot dat het duurder is om de auto te laten maken dan dat je een nieuwe auto koopt. In de meeste gevallen is de reden dat de apk van de auto verlopen is. Als dit het geval is kun je je auto geheel gratis laten ophalen door een sloopbedrijf.

Overnemen van een schadeauto

Een autosloop wilt maar al te graag je kapotte auto overnemen, ze geven je er zelfs nog geld mee, dit doen ze omdat een kapotte erg nuttig is voor hun. Ze halen de hele auto uit elkaar en gebruiken alles wat nog van waarde is. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van een sloperij, ze denken dat een sloperij alleen auto’s slopen en er verder niets mee doen, gelukkig is dit niet zo. 

Vloeistoffen uit de auto halen

Wanneer er een auto terechtkomt bij de autosloop wordt als aller eerst de vloeistoffen uit de auto gehaald, dit wordt gedaan omdat ze niet willen dat gevaarlijke stoffen in de natuur terecht komen. Wanneer de vloeistoffen uit de auto zijn gehaald wordt de auto verder gedemonteerd, ze halen bijna alles uit de auto wat nog van toegevoegde waarde is. De ruitenwisser wordt eraf gehaald en gebruikt voor een andere auto die wordt verkocht. 

Verder worden de banden van de auto gehaald. Wanneer de banden nog in een goede staat verkeren, worden de banden verkocht of gebruikt voor een andere auto. Wanneer de banden in een slechte staat zijn, worden die aangepast door een specialist die weet hoe hij de structuur op een band terug kan krijgen.

Wanneer je een kale auto over hebt, wordt daar ook iets mee gedaan. Dat wordt verkocht aan een bedrijf dat daar vervolgens andere grondstoffen meemaakt om zo min mogelijk verspilling tegen te gaan.