Agressietraining jeugd voor iedere jongere

agressietraining jeugd

Je ziet het steeds vaker, jongere die in aanmerking komen met agressief gedrag. Hierdoor lopen ze met vuurwapens en messen overstraat en wordt het alleen maar van kwaad tot erger. De conclusie die we hieruit kunnen trekken is dus dat het niet helpt en er ook nog eens weinig aangedaan wordt. Door jongere een agressietraining jeugd te laten volgen, leren ze hoe ze moeten omgaan met hun agressie maar ook waar het vandaan komt. Wanneer ze weten waar het vandaan komt is het namelijk ook beter te helpen. Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook bij agressie. 

agressietraining jeugd

Voor de hele groep

Het voordeel van zo een agressietraining is dat het vaak wordt gehouden met meerdere jongere tegelijk. Hierdoor heb je in één keer een groter bereik. Als je dus weet dat er in een bepaalde wijk veel last is van agressie, dan is het dus mogelijk om deze jongere uit te nodigen voor zo een agressietraining. 

Natuurlijk moeten ze er voor openstaan maar uiteindelijk is het ook voor hun eigen veiligheid. Het is altijd fijn om te leren hoe je met je eigen agressie om moet gaan. Als je dit dan ook nog eens kan omschakelen naar iets positiefs, dan heeft heel de buurt er wat aan.