Deze tips gebruik je bij het tuinieren!

Als jij regelmatig in de tuin bezig bent, dan heb jij vast en zeker gemerkt dat tuinieren leuk en erg lonend kan zijn. Wat is er immers lekkerder dan het eten van voedsel dat je zelf gekweekt hebt? Daarnaast is het natuurlijk erg prettig om tijd te besteden in een tuin die goed onderhouden is en die je omringt met geurende planten die je zelf hebt geplant! In dit artikel geven we je enkele tips die jou kunnen helpen bij het werk in de tuin.

Houd rekening met tuinplagen

Hoewel de meeste tuinplagen niet veel kwaad doen aan planten en met rust gelaten kunnen worden, hebben sommige plaagpopulaties geen natuurlijke vijand. Daarom is het belangrijk om ongedierte zoals bladluizen, slakken en andere plagen goed in de gaten te houden. Wanneer je tijdig de juiste stappen onderneemt, blijven jouw planten veilig en behoud je een gezonde tuin.

Maak gebruik van compost

Wanneer je aan de slag gaat met je eigen tuin, vergeet dan vooral niet om jouw keuken- en tuinafval te composteren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar je zorgt er ook voor dat afgebroken compost gebruikt kan worden als mulch, de basis van planten in je (groente)tuin.

Wees vriendelijk voor de bezoekers van jouw tuin

Hoewel we je net hadden aangeraden om goed rekening te houden met plaagpopulaties,zullen niet alles insecten en hun larven die knagen aan de bladeren een gevaar betekenen voor de gezondheid van jouw tuin. Wanneer je in harmonie leeft met de verschillende diertjes jouw tuin bezoeken, zal je al gauw merken dat je veel meer kan genieten van jouw tuinruimte!

Ben jij op zoek naar hovenierswerk waarbij jij er voor zorgt dat de woonomgeving groen en netjes behouden blijft? Zoek dan eens Vacature groenvoorziening Rotterdam en ontdek hoe jij kan helpen om het openbare groen in Rotterdam er piekfijn in orde uit te laten zien!