Dit is waarom je online trainingen doet

Een van de beste manieren om carrière te maken is door je kennis uit te breiden middels het doen van een online training. In welke discipline je je dan ook in wilt verdiepen, een online training is de beste weg naar succes. In dit artikel hebben we enkele redenen op een rijtje gezet voor het opnemen van online cursussen in jouw leerweg.

1. Verbeterde geheugenopslag

Hier is een oefening: Denk eens aan al die jaren die je als student hebt doorgebracht. En vraag je nu eens af hoeveel je van die leerstof eigenlijk nog herinnert uit die periode. De vergeetcurve heeft de neiging om ons van onze kennis te beroven. Dit komt omdat de informatie misschien heel globaal was, waardoor jouw geheugen het niet goed kon vasthouden. Met eLearning cursussen wordt de training in specifieke kennisgebieden opgedeeld, om de relevantie ervan te vergroten. Op deze manier leer alleen wat je nodig hebt voor jouw werkveld, waardoor de kans veel groter is dat je de lesstof beter weet te onthouden.

2. Past beter in persoonlijke schema’s

Training op locatie wordt in de moderne wereld steeds minder relevant. Met een combinatie van werk, lange reistijden, gezinnen, hobby’s en vele andere dingen hebben we het er maar druk mee. Dat wordt nog een hele uitdaging als je als marketeer jouw kennis en vaardigheden wilt opschroeven in bijvoorbeeld SEO. Maar wanneer je aan de slag gaat met een online marketing cursus die gericht is op het creëren van een uitgebreide SEO-strategie, dan je op je eigen tempo werken. Door deze flexibelere manier van training ben je in staat om stap voor stap relevante verbeteringen toe te passen.

3. Maakt leren interactief op een afstand

Met online training kan je in een oogwenk contactmomenten inplannen met medestudenten of professoren. Bovendien kun je met online discussies en andere sociale hulpmiddelen delen wat een ieder heeft geleerd. Op deze manier kan iedereen vragen stellen en tips delen en zich verdiepen in specifieke onderwerpen. Dit maakt het leren interactief, waar je dan ook bent!