Drie redenen voor uitbesteden SEO

Af en toe wat werk uit handen geven, er is helemaal niets mis mee. Toch hebben veel bedrijfseigenaren hier moeite mee. Ze hebben het idee dat ze alles zelf moeten doen, de touwtjes in handen moeten houden en alles zelf het beste kunnen. Ze denken bovendien dat ze hier veel geld en gedoe mee besparen. Dan kun je het immers het beste zelf doen, toch? Als het écht zo weinig voordelen heeft om dingen uit te besteden, dan heeft het geen nut. Ja, dat is een mooie vicieuze cirkel! Eentje die wij gaan doorbreken, want wij vertellen je vandaag dat het uitbesteden SEO wél zin heeft. We noemen namelijk een aantal voordelen op die hiertoe leiden. Lees je mee over de pro’s van het uitbesteden SEO? 

Werken aan je bedrijf met uitbesteden SEO

De eerste reden die ertoe leidt dat uitbesteden SEO een goede keuze is, is dat je de kans hebt om áán je bedrijf te werken. Snap je wat we bedoelen of niet? Dat je dit niet snapt, is niet gek. Laten we onszelf nader verklaren. Veel bedrijfseigenaren hebben het idee dat ze alles zelf moeten doen, dat hebben we je al verteld. Waar dit toe leidt, is dat ze veel te veel taken op zich nemen. Ze werken in hun bedrijf, ze zijn een werknemer van hun eigen onderneming. Hoewel dat in feite best zo kan zijn, is het niet de bedoeling als je wilt groeien. Je moet áán je bedrijf werken, niet erin. Uitbesteden SEO stelt je in staat je handen af te halen van tenminste één arbeidsintensieve taak. Dit zal ertoe leiden dat je meer ruimte hebt voor bijvoorbeeld het optimaliseren van processen, het werken aan acquisities of het inrichten van een nieuwe afdeling. 

Uitbesteden SEO en geld besparen

Zie het zo; elk uur dat je aan het werk bent, kost dezelfde hoeveelheid geld als je voor je diensten vraagt of in je producten hebt doorberekend. Dat is best een grote hoeveelheid om aan je SEO te besteden! Uitbesteden SEO zal je daarom al geld besparen. Je bent hier hoogstwaarschijnlijk véél meer tijd aan kwijt dat een SEO-specialist. Niet omdat de SEO-specialist geen waar voor zijn geld levert, maar juist omdat hij of zij hier gespecialiseerd in is en daarom handigheid in het werk heeft. Daarnaast kost het opzetten van SEO-activiteiten ook geld. Het gebruik van tools, het opzetten van backlinks en het schrijven van teksten; het zijn allemaal dingen die je kunt vermijden met uitbesteden SEO. 

Het wordt beter gedaan

Daarnaast wordt het natuurlijk ook gewoon beter gedaan. Als je zelf geen SEO-specialist bent, is de kans groot dat je hier ook geen verstand van hebt. Als je dat wel bent; be our guest, doe het lekker zelf! Die kans is redelijk klein, dus laten we ervan uitgaan dat je dat niet bent. Daarom is het beter om, als je een goed resultaat wilt, het uit te besteden. Uitbesteden SEO zal betere resultaten hebben en daar doe je het hoogstwaarschijnlijk voor; de resultaten. Is dit net iets te veel? Dan kan je ook alleen linkbuilding uitbesteden