Een lekkage waar ook in huis? Zet een goed en efficiënt lekdetectiebedrijf in

lekdetectiebedrijf

Lekkages behoren tot misschien wel de naarste problemen en/of schadegevallen die je in of rond je woning kunt hebben. Of het nu gaat om een daklekkage, een badkamerlekkage, een cv-lekkage of een kelderlekkage, zaak is om sowieso snel in actie te komen nadat je de lekkage ontdekt. Zo laat je het lek immers niet verergeren en groter worden. Hierdoor spaar je je eigen interieur en verklein je de kans op schimmelvorming. Voor het lek kan worden verholpen moet het natuurlijk nog wel eerst worden opgespoord. Hiervoor kun je het best een professioneel lekdetectiebedrijf inschakelen. Idealiter zoek je hiervoor een bedrijf dat de betreffende lekkage ook zelf kan repareren. Evenwel is het misschien nog wel belangrijker dat de lekkage op een zorgvuldige en niet-invasieve manier wordt opgespoord. Met infraroodapparatuur zou dat bij uitstek kunnen. Lees in de volgende alinea hoe dat zit.

lekdetectiebedrijf

Hoe werkt infraroodapparatuur en waarom is dit zo geschikt?

Wanneer een lekdetectiebedrijf voorstelt met infraroodapparatuur, of anderszins met thermografie of warmtedetectieapparatuur, de lekkage op te sporen, dan geniet deze werkwijze duidelijk de voorkeur. Besef je namelijk dat een lekkage niet altijd op dezelfde plek zit als waar je vochtplekken ziet ontstaan of als waar water naar beneden sijpelt. Het lek kan dus ook op een andere plek zitten. Maak je dan geen gebruik van geavanceerde apparatuur, dan bestaat de kans dat men voor niets (op een verkeerde plek) een muur of een vloer openbreekt. Dit zou extra schade, kosten en afval tot gevolg hebben. 

Met warmtedetectieapparatuur, waarmee je min of meer door muren, vloeren en plafonds kunt ‘kijken’, kun je tot in detail zien waar een lekkage zit. Dit gebeurt dus aan de hand van warmtebeelden waar je op de plek van de lekkage een deviatie kunt zien.