Een nieuwe baan vinden doe je zo

Er zijn honderden verschillende redenen voor mensen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Vroeger was het normaal om zo lang mogelijk bij één werkgever te blijven, maar tegenwoordig is dat allang niet meer zo. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je misschien op zoek bent naar een andere baan. We geven je graag wat inspiratie over nieuwe functies, zodat je beter kunt zoeken.

Solliciteren bij de overheid

Aan de slag bij de overheid is lang niet verkeerd. Je krijgt een dertiende maand en er zijn altijd voldoende overheid vacatures te vinden. Ga bijvoorbeeld werken bij de gemeente of zoek een baantje op het ministerie. Je zult er geen spijt van krijgen.

Je eigen bedrijf starten

Wil je niet meer voor een baas werken? Dan kun je ook je eigen bedrijf starten. Misschien weet jij wel een gat in de markt, of heb je altijd al een eigen koffiezaakje of restaurant willen hebben. Hak dan gewoon de knoop door en ga van deze droom werkelijkheid maken!

Een hele andere sector proberen

Misschien is het niet persé de baan die je hebt, maar de sector waar je al jaren in werkt die je zat bent geworden. Als dit op jou van toepassing is raden we je aan om gewoon een baan in een andere sector te gaan zoeken. Misschien moet je dan wel wat salaris inleveren, maar je kunt er wel van op aan dat je een verfrissende baan hebt waar alles heerlijk nieuw is.

Les geven

Heb je echt geen idee wat je wil gaan doen? Misschien is het dan een goed idee om les te gaan geven. Er is een lerarentekort en je laten omscholen is geen ramp, dus je komt vrij gemakkelijk aan een baan. Bovendien heb je dan altijd lang vakantie!