Een topdekmatras van 160×200 kan je helpen met rugklachten

topdekmatras 160x200

Je matras is nog helemaal niet zo oud en toch heb je geen prettige nachtrust? Een topdekmatras van 160×200 zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Tegenwoordig heb je topdekmatrassen niet alleen maar in de grote maten!

Nachtrust verbeteren

topdekmatras 160x200

Iedereen heeft recht op een goede nachtrust. Helaas zijn er veel mensen die dat niet hebben en ook niet zo goed weten waarom niet. Als je slecht slaapt ga je er al snel vanuit dat het ligt aan jezelf of je lichaam (misschien pieker je te veel of ben je al over je slaap heen).Grappig genoeg zoeken we nooit de oorzaak bij het bed zelf. 

Slechte nachtrust kan bijvoorbeeld komen doordat je weinig ruimte hebt om te draaien. Een matras van 160×200 is ruim, maar niet ruim genoeg voor iedereen. Een topdekmatras van 160×200 erbij kopen kan de oplossing zijn omdat je lichaam dan beter ondersteund wordt en je vanzelf minder behoefte krijgt om te draaien en rollen tijdens je slaap. 

topdekmatras 160x200

Waar is een topdekmatras voor?

Een topdekmatras doet veel meer dan ondersteuning geven, hoewel dat een van de belangrijkste factoren is. Maar een topdekmatras kan er ook voor zorgen dat je bed beter geventileerd wordt en je dus koeler blijft tijdens je slaap. Veel van ons worden erg warm als we slapen en dan is goede ventilatie belangrijk om niet te warm te worden. Zo slaap je gezonder, vaster en langer dan ooit tevoren.