Fred Perry een Historisch Engels Merk

Het Engelse merk Fred Perry is vernoemd naar de legendarische Engelse tennisser Fred Perry. Perry won in de jaren 30 vele prijzen en was ook de eerste tennisser ooit die alle grand slam titels op zijn naam schreef. Pas in 2013 verloor Perry de eer om als laatste Brit het tennistoernooi Wimbledon te winnen, dat jaar werd deze namelijk gewonnen door Andy Murray. In 1934, 1935 en 1936 was Fred Perry onverslaanbaar op Wimbledon. Een mooi feitje is dat Perry begon met tafeltennis, en daar zelfs wereldkampioen mee werd. Een jaar voor dat wereldkampioenschap begon hij met echt tennis spelen.

Waarom de Kleding

Waarom is er Fred Perry kleding? Die vraag is simpel te beantwoorden, Perry was namelijk erg populair in die tijd en een voorbeeld voor vele. Veel bedrijven wouden dan ook zijn naam linken aan hun producten. Na zijn loopbaan begon hij in 1952 zijn eigen kledinglijn, door zijn connecties met de beroemde Jean Harlow en Marlene Dietrich werd het merk Fred Perry al snel een groot succes, dus niet alleen door zijn naam. Zo verkoopt het merk kleding voor heren, dames en kinderen. Ook is het merk erg populair bij beroemdheden zoals Amy Winehouse, Soul Boy, Drake en nog veel meer.

De stijl

Fred Perry mag casual en sportieve kleding genoemd worden. Het heeft een stoere look die met veel andere kleding gecombineerd kan worden. Je kunt het gerust dragen tijdens het werk, in je vrijetijd of tijdens een avondje uit. Het merk levert schoenen, sokken, truien, shirts, broeken, tassen en voor dames ook rokken. Vandaag de dag zie je de kleding nog altijd terug in het straatbeeld. Dit geeft maar weer aan hoe populair het merk is, en natuurlijk de legendarische tennisser. Ik zou zeggen neem een kijkje in de collectie en kijk of er iets voor jou bijzit.