Geen zitvlees? Kijk eens naar vacatures bouw

vacatures bouw

Als je geen zin hebt om een aantal uur per dag naar een scherm te staren op kantoor, zijn vacatures bouw misschien net wat jij nodig hebt. In de bouw zijn er tal van mogelijkheden om fysiek en actief bezig te zijn. Geen stropdas en net pak, maar met een paar stevige schoenen met stalen neuzen aan het werk gaan.

Welke vacatures bouw zijn er zoal?

Er zijn veel verschillende functies in de wereld van bouwen en verbouwen. En daar zit ook meteen het mooie van het werkveld. Want je kunt voorbereidend, uitvoerend en coördinerend bezig zijn. Waar de één graag vieze handen krijgt, tekent de ander graag plannen uit aan de tekentafel. Misschien ben je gestart in de uitvoering en ben je nu op zoek naar een meer leidinggevende functie? Binnen het werkveld zijn voldoende doorgroeimogelijkheden en opleidingen die jou helpen om een switch te maken.

vacatures bouw

Van ROC naar werk

In Nederland zijn verschillende ROC’s te vinden die jongeren opleiden tot uitvoerder in de bouw. Al tijdens de opleiding leren ze metselen, schilderen, stuken, riolering aanleggen enzovoorts. Wanneer je na het volgen van een praktische opleiding aan de slag gaat in het werkveld, leer je de kleine kneepjes van het vak, van de ervaren rotten waarmee je samen gaat werken. Zo wordt jij uiteindelijk ook die ervaren uitvoerder, die nergens meer zijn hand voor omdraait.

HBO en master opleidingen

Heb je een HBO of master opleiding gevolgd in een (bouw)technische richting, dan vind je met name functies als voorbereider, tekenaar of coördinator. Het uittekenen van bouwplannen vereist veel technische kennis en inzicht. Iedere keuze die je maakt heeft gevolgen. Materiaal, gewicht, vormgeving en natuurlijk veiligheid. Het zijn allemaal aspecten waarmee je rekening dient te houden. Als coördinator of leidinggevende ben je de spil in het geheel. De alles overziende, communicatief sterke man of vrouw die het aanspreekpunt is voor alle partijen. Budget, planning, offertes, het contact met externe partijen en collega’s. Alles komt op jouw bordje terecht.

vacatures bouw

Is het nog steeds een mannenwereld?

Natuurlijk werken er een hoop mannen in de bouw. Dat is van oudsher zo gegroeid. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen het werk niet aankunnen. Of dat ze er niet op hun plek zijn. Juist als vrouw is een baan in de bouwwereld heel interessant. In veel bedrijven hechten ze waarde aan gemengde teams, van zowel mannen als vrouwen. Omdat de wereld nu eenmaal vanuit een ander perspectief bekeken wordt. Zo werkt dat ook met bouwtechnische zaken. Wanneer je overlegt, bekijkt, plant en vormgeeft is het goed om dit met zowel mannen als vrouwen samen aan te pakken. Zo ontstaat er uiteindelijk het beste plan met tevreden opdrachtgevers als gevolg.