Gezond, simpel en lekker? Ga voor gegrilde groenten!

gegrilde bloemkool

Hoewel ze vele goede voedingsstoffen bevatten, krijgt circa maar 16% van de Nederlandse bevolking dagelijks voldoende groenten binnen. Over het algemeen vallen groenten niet onder de populaire voedingsmiddelen. Jammer, want naast de gezonde voedingsstoffen die ze bevatten, kunnen ze ook nog een heel lekker zijn. Groenten zijn er in allerlei verschillende soorten en je kunt ze ook nog eens op vele manieren bereiden. Denk bijvoorbeeld aan het roosteren van groenten. Nu de zomer is aangebroken, kunnen de gegrilde groenten niet meer ontbreken tijdens de gezellige borrels, barbecues en feestjes. Daarnaast zijn ze ook nog een geschikt als bijgerecht bij het diner of als snack. Genoeg mogelijkheden dus. Maar welke groenten zijn nu lekker én simpel om te roosteren?

gegrilde bloemkool

Gegrilde bloemkool

Bloemkool is één van de meest gegeten groentesoorten in Nederland. Logisch, want je kunt allerlei kanten op met deze koolsoort. Hoewel het dus een geschikte groente is om mee te variëren, wordt de bloemkool over het algemeen op dezelfde wijze bereid. Gekookte bloemkool met een kaassausje is uiteraard heerlijk, maar door de groente te roosteren geeft je de smaak net een andere twist. Besprenkel de bloemkoolroosjes met olijfolie en de gewenste kruiden en laat ze in de oven gaar worden. Simpel en ontzettend lekker. Iedereen zal er dol op zijn!

Gegrilde aubergine

Deze tropische vruchtgroente is vaak erg populair. Door de bittere tot neutrale smaak is de aubergine namelijk perfect te combineren met andere ingrediënten. De unieke textuur en de neutrale smaak, maakt dat de aubergine ook erg geschikt is om te roosteren. Je kunt de groente immers smaak brengen met de gewenste kruiden. Om aubergine te roosteren, houdt je de vrucht in zijn geheel boven het vuur. Dit kan uiteraard boven een barbecue, maar ook een gasfornuis is geschikt. Even wachten en je kunt genieten van een heerlijke rokerige en zachte aubergine. Klinkt geweldig toch?

Naast de bloemkool en de aubergine kun je uiteraard nog vele andere groenten roosteren. Het is een simpele bereidingswijze en geeft vaak net een extra touch aan de smaak. Er is dus geen reden meer om die groene voedzame planten te vermijden!