Haakse slijper, een veelzijdige hulp

De haakse slijper of slijptol mag op de werkvloer niet ontbreken en komt dat voor de vele toepassingen die dit relatief eenvoudig stuk gereedschap heeft. In combinatie met de vele soorten schijven en andere accessoires is het gebruik niet beperkt tot een bepaalde groep van werkzaamheden. Maar wat zijn allemaal de mogelijkheden? Daar staat men vaak niet bij stil en leidt dat soms ook tot verkeerd gebruik van de slijptol.

Snijden, schuren en afbramen

Voor het afkorten van metaal en kunststof is een haakse slijper in combinatie met de juiste snijschijven een onverslaanbare combinatie. Wie er lichte werkzaamheden mee zal uitvoeren, kan kiezen uit de minder krachtige uitvoeringen. Die hebben als voordeel licht te zijn en er zo minder inspanning nodig is om de werkzaamheden mee te verrichten. Een accu haakse slijper komt dan ook handig uit, zeker omdat die zonder het benodigd snoer overal naartoe mee te nemen is. Voor het zwaarder werk zal er natuurlijk gekozen moeten worden voor de krachtige modellen haakse slijpers. Voor eigen gebruik of voor het bedrijf, de veiligheidsregels moeten altijd in acht worden genomen. Bij de aanschaf van een haakse slijper horen er dus ook de veiligheidsattributen bij zoals een veiligheidsbril en gehoorbescherming.

De overige accessoires zorgen ook voor een verschil

Wat dacht je namelijk van een doorzichtige afschermkap of eentje met een aansluitpunt voor een stofafzuiging? Zo kan het werk vlotter plaatsvinden en bovendien een stuk veiliger. Een verstelbare handgreep hoort er allemaal ook bij. Een haakse slijper met een softstart zorgt ervoor dat de schokbelasting van de motor wordt beperkt en de slijper zelfs bij langdurig continu gebruik niet het risico loopt om door te branden. Vergeet ook nooit om de juiste schijven te gebruiken. Door er altijd van elke soort wat in voorraad te hebben zal er geen sprake zijn van oponthoud bij het werken met de slijper.