Het efficiënt inrichten van een industriële ruimte

Het inrichten van een industriële ruimte, zoals bijvoorbeeld een magazijn, is belangrijk voor meerdere factoren. Met een geordende en goed ingerichte ruimte verhoog je namelijk de productiviteit onder werknemers én kunnen bedrijfsprocessen optimaal verlopen. Maar hoe richt je een industriële ruimte precies in? Wij vertellen het je graag, lees dus snel verder!

Benut de ruimte

Voor zowel een grote als kleine industriële ruimte geldt dat de ruimte optimaal benut moet worden. Dit kan ook betekenen dat je in de hoogte werkt. Zo kun je bijvoorbeeld hoge stellingen plaatsen, waardoor je veel spullen kwijt kunt en de vloer zo veel mogelijk vrijhoudt. Verder is het handig om grote apparaten en attributen zo veel mogelijk in de hoeken te zetten en niet midden op de werkvloer. Dit voorkomt niet alleen ongelukken, zo staat het ook niet in de weg.

Koelsystemen

Voor veel industriële ruimtes geldt dat de ruimte koel moet blijven. Vooral bij ruimtes met voedingsmiddelen en cosmetica. Dit is niet alleen goed voor de goederen, maar ook voor de werknemers. Een té warme werkruimte is namelijk niet bevorderlijk voor de productiviteit. Naast een goede koeling is ook voldoende afzuiging van chemische stoffen noodzakelijk.

Pijpleidingsystemen

In industriële ruimtes zijn goede pijpleidingsystemen noodzakelijk. Of er nu gas, water, oliën of andere mineralen getransporteerd moeten worden, het kan geen kwaad om te investeren in piping. Bij het kiezen van de juiste pijpleidingsystemen, zijn er twee opties. Zo heb je process piping en utility piping. Process piping zijn direct betrokken bij de productie van het product zelf. De eisen voor dit soort pijpen zijn dan ook erg hoog, aangezien ze aan hogere standaarden moeten voldoen dan normale pijpleidingen. Utility pijpleidingen zijn niet direct betrokken bij het product, hier loopt juist met name koelwater, stoom, lucht en andere stoffen doorheen. Deze pijpleidingen hebben dus mindere hoge eisen, maar zijn zeker ook belangrijk voor een industriële ruimte.