Investeren in een tegelvloer? Dit zijn de voor- en nadelen!

Tegenwoordig zie je de vloertegel niet alleen meer als keuken tegels of vloertegels badkamer. De woonkamer is een populaire plek om bijvoorbeeld natuur, betonnen-look of keramische vloertegels te leggen. Zeker in combinatie met vloerverwarming geeft dit een warme en luxe uitstraling. Denk je erover om een vloertegel te laten leggen in je woonkamer? Lees in deze blog de voor- en nadelen bij het investeren in een tegelvloer.  

Voordelen vloertegels 

Voordat de trend van vloertegels overwaaide naar de woonkamer vonden velen tegels maar kill en sfeerloos ogen. Maar door deze tegels in grote formaten te leggen geeft dit het huis een waardevolle toevoeging door de strakke en moderne uitstraling. Zeker in combinatie met de juiste voeg kan dit een vloer maken. Want de kleur en de grote van de voegen hebben een grote invloed op het geheel van jouw vloer. Kies daarom voor kleine voegen. Ga je voor een antracieten vloer? Denk erom om geen spierwitte voegen te nemen, dit geeft al gauw een goedkoper effect.  

Winter- en zomermaanden  

Een vloertegel is de perfecte vloer voor het geleiden van warmte. Vloerbedekking is dus ideaal in de winter en een geweldige keuze. Hoogzomer? In deze tijd van het jaar voelen de vloertegels juist verkoelend aan.  

Onderhoud  

Tegels zijn bovendien gemakkelijk in het onderhoud. Denk er wel om de tegels niet met allesreiniger of groene zeep schoon te maken. Als deze tegel namelijk een extra glans krijgt betekent dit dat er een laag vet op zit. Dit laagje vet blijft zichtbaar op de tegels, waardoor ieder stofje, vuiltje of voetafdruk gemakkelijker te zien is. Vuil blijft namelijk liggen op de tegels en hecht zich niet in de vloer. Zo is het wel eenvoudig de vloer schoon te maken of stof te zuigen. Ten slotte kunnen tegels tegen een stootje, ze zijn zwaar en massief. Ideaal met kinderen, huisdieren.  

Nadelen   

Uiteraard heeft een tegelvloer ook nadelen. Als er voordelen zijn, zijn er ook nadelen. Echter kun je deze nadelen flink beperken met deze handige tips. Tegelvloeren zijn vaak glad. Bij het uitkiezen van een tegelvloer kun je er namelijk rekening mee houden de tegel te voorzien van antislip. Zoals al eerder gezegd, kies voor een geschikte voeg als je een donkere vloer hebt. Ga je voor een spierwitte voeg? De kans is groot dat vuil en stof eenvoudig te zien is op voegen die extreem licht van kleur zijn. Tegels kunnen erg kill ogen. Om dit te voorkomen is een houtlook- of natuurlooktegel een uitstekende oplossing.