Kan ERP software jouw bedrijf helpen?

erp software

ERP software is software die die de productiviteit en winst van een bedrijf kunnen vergroten. ERP software kan gebruik worden om een hoop processen in een bedrijf te stroomlijnen. Maar wanneer is ERP software nou handig voor jouw bedrijf?

Wat is ERP software?

ERP staat voor enterprise resource planning. ERP software integreert alle verschillende systemen in een bedrijf, zodat ze samenwerken op dezelfde gegevens. Dit maakt het gemakkelijker om de geldstroom in de gaten te houden, werknemers te controleren of de informatie-uitwisseling tussen afdelingen te verbeteren.Bijvoorbeeld, wanneer een factuur binnenkomt bij de boekhoudafdeling, wordt automatisch een e-mail gegenereerd die iemand eraan herinnert die factuur op te volgen en wordt ook automatisch een nieuw project aangemaakt in CRM software, terwijl beide systemen met elkaar verbonden worden.Dit bespaart tijd, want in plaats van één persoon verantwoordelijk te laten zijn voor het factureren en een ander voor het opvolgen van de facturen, heb je nu één persoon die het hele proces van begin tot eind beheert.

erp software

Voor wie is het?

ERP software is erg nuttig voor bedrijven die hun bedrijfsprocessen willen verbeteren, of zelfs automatiseren. Daarom zie je ERP software vaker in grotere bedrijven en organisaties dan in kleinere. Maar niet iedereen zal alle verschillende functies die ERP software biedt nodig hebben. Veel functies zouden alleen nuttig zijn voor specifieke afdelingen, en bepaalde bedrijven zouden het zonder kunnen stellen.