Leuke kleding voor in de zomer

Met het warme weer van afgelopen weken is het waarschijnlijk dat je het liefst zo luchtig mogelijk gekleed gaat. Onze warme winterkleding ligt weer onderin de kast en we maken plaats voor onze zomergarderobe. Maar wat zijn nu leuke zomerkleren om te dragen? Veel mensen denken dat zomerkleding vooral praktisch moet zijn en er niet leuk uit kan zien. Toch is het heel goed mogelijk om stijlvol voor de dag te komen én het niet warm te krijgen. Ben je benieuwd hoe? Je leest het hier!

T-shirts

In de zomer kun je niet genoeg shirtjes hebben. Deze kun je overal op dragen: rokjes, shorts, noem het maar op. Meestal zijn T-shirtjes gemaakt van een luchtige stof die ademt. Hierdoor zul je het dus minder snel warm krijgen en laat het shirtje voldoende wind door. Meestal zijn stoffen zoals katoen en linnen erg geschikt. Als je een T-shirt koopt kun je altijd even op het kaartje kijken van welke stoffen het gemaakt is. Vermijd het liefst zo veel mogelijk synthetische stofjes. Als je er zeker van wil zijn dat je een lekker luchtig shirt hebt, kun je ook zelf en shirt ontwerpen.

Jurkjes en rokjes

Jurkjes en rokjes zijn ideale kledingstukken voor in de zomer. Deze zitten niet vastgeplakt aan je been en voelen lekker licht aan. Naast dat deze kledingstukken erg praktisch zijn tegen hitte, staan ze ook nog eens onwijs zomers. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit honderden kleuren, modellen en printjes. Ongetwijfeld zit er ook voor jou een geschikt item tussen. Hiernaast kun je rokken en jurkjes ideaal combineren met andere kledingstukken. Op rokjes kun je zowel shirts als topjes dragen en op een jurkje zien we veel dat bij koele zomeravonden een trui omgeknoopt wordt. Maak de outfit compleet met leuke zomerschoenen en voilà!