Rotterdam escape room – vier ontsnappingskansen

De spannende formule van de escape room heeft inmiddels zoveel landelijke dekking dat Nederland tot de landen behoort met de grootste dichtheid aan ontsnappingsruimtes. Over populair gesproken! In zo’n beetje elke stad van enige betekenis zijn ze te vinden. Sommige zijn wat groter en bieden diverse escape rooms onder een dak. De Rotterdam escape room is daarvan een goed voorbeeld. Met een kwartet aan ontsnappingsruimtes kun je hier echt kiezen. Wordt het de sensationele maar pittige ontsnappingsruimte van Lab 13? Je bent hier gepromoveerd tot lid van een burgerteam. Je gaat dan in een Russisch laboratorium speuren of er nog steeds discutabele praktijken plaatsvinden. Dat loopt uit in een nerveus griezelmoment.

Sissend spannend in de Rotterdam escape room

Griezelen, schrikken, spanning opbouwen, het hoort allemaal bij escape rooms. Daarom zijn het ook geliefde uitjes. Bovendien ben je niet heel lang bezig zodat je met je vriendengroepje heel goed bijvoorbeeld de Rotterdam escape room kunt combineren met een verkenning van ‘Rotjeknor’. Heerlijk ontspannen op een terrasje of lekker shoppen na zo’n gierend eng moment in een escape room. 

Jezelf redden en ook nog een slachtoffer helpen

Een van de vier ontsnappingsruimtes is de Boiler Room. Doel is om in deze grimmige ruimte het meisje Sophie op te sporen en mee naar buiten te nemen. Niet al te frisse types willen je echter verhinderen om haar te redden. Met de tijd als tikkende tijdbom en gestaag sissende en puffende ketels om je heen, wordt je zoektocht naar Sophie wel nijpend. En je blijft achteromkijken want wat je hoort, belooft niet veel goeds.

Een achtbaan van emoties

Bijna iedereen kan het beamen. Ben je opgesloten in een escape room, dan beleef je je leven veel voller. Dat komt omdat je al je zintuigen op scherp hebt staan. De situatie is complex, je leeft tussen hoop en vrees in. Stress en adrenaline lijken je te regeren. Een escape room is dan ook één groot voorraadvat van emoties. Wat door je heen jaagt zijn de volgende emoties en gevoelens, en de ene volgt de andere pijlsnel op:

• Euforie

• Verslagenheid

• Hoop

• Angst

• Blijdschap

• Stress

Verplicht voor altijd te gast in kamer 1401 van de Rotterdam escape room

In je eentje red je het niet in een escape room. Alleen met een groepje maak je echt kans om jezelf te bevrijden. Dat groepje zou het beste tussen de drie en de vijf man kunnen zijn. Met zes of zeven in je groepje wordt het te chaotisch. En met z’n tweetjes kom je er ook moeilijk uit. Vier man geeft de meeste kans op succes. Dat geldt ook voor Room 1409 van de Rotterdam escape room. Hier check je bij een hotel in maar daarmee maak je de kans weer uit te checken ook bijna nihil. Kom je ooit nog weg? Het gerucht gaat namelijk dat allesgasten van kamer 1409 nooit hebben uitgecheckt. En in het hotel nu onvindbaar zijn. Tegelijk wemelt het er van de spookachtige gestaltes. In deze enge en dreigende atmosfeer moeten jullie aan de slag met raadsels en opdrachten. Doe je het goed, dan red je jezelf. Lukt het niet, dan wacht jullie ook een spooktoekomst.