Schilderen een dure hobby?

Amsterdam acrylverf

Vele mensen schilderen voor plezier. Schilderen is natuurlijk ook een erg mooie creatieve uitlaatklep, want je kan alles schilderen hoe je maar wilt. Maar om te kunnen schilderen heb je natuurlijk wel het een en ander nodig. Bijvoorbeeld Amsterdam acrylverf , kwasten en doeken. Mede door deze dingen is de algemene conceptie zo dat schilderen een dure hobby is. Maar is dat wel zo? In dit artikel leggen we uit dat dat allemaal wel redelijk meevalt. 

Amsterdam acrylverf

Maak het zo duur als je zelf wilt

Met schilderen telt net zoals bij zoveel andere hobbies dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Neem bijvoorbeeld de absolute essentiële zaken zoals verf, kwasten en een doek. Natuurlijk kun je naar een speciaalzaak gaan en daar voor enkele honderden euro’s aan spullen halen. Maar veel van deze producten zijn ook bij goedkopere winkels, zoals de Action, te vinden. Zeker, de kwaliteit van de producten is dan ook lang niet zo goed, maar er zijn zeker goedkope opties beschikbaar. 

Vervolgens maakt het ook nog uit of je wel of geen les gaat nemen. Enerzijds is het volgen van lessen een goede keuze omdat je het schilderen dan eerder onder de knie hebt. Maar door je lessen via Youtube filmpjes, blogs en veel oefenen te doen, bespaar je wel veel kosten.