Tips om creatief te worden met taal

Creativiteit is nogal een breed begrip, waar geen duidelijk definitie op te geven is. Wat creativiteit nu precies inhoudt verschilt dus ook per persoon. De één kan zijn creativiteit kwijt met schilderen en de ander juist weer met taal. Vooral dit laatste is een struikelblok voor veel mensen, want hoe kun je nu wat creatiever omgaan met taal? In dit artikel vertellen we je hier graag meer over en geven we je ook graag een aantal tips! Lees dus snel verder!

Oefenen met schrijven

Voordat je kunt gaan spelen met verschillende soorten teksten schrijven, is het goed om een beetje wegwijs te worden met taal en spelling. Hiervoor kun je beginnen met verschillende soorten schrijfoefeningen. Op internet zijn verschillende oefeningen te vinden, waar vast wel eentje tussen zit waar je mee kan beginnen. Elke oefening heeft ook weer een ander niveau. Zo kun je beginnen met een oefening op beginnersniveau en dit steeds meer uitbreiden.

Creatief met woorden

Naast dat je jezelf een bepaalde schrijfstijl aan moet leren, is het ook goed om te oefenen met woorden. Door jezelf steeds meer woorden aan te leren, kun je op een gegeven moment een beetje gaan spelen met woorden wat een tekst alleen maar interessanter maakt. Je kunt bijvoorbeeld per letter van het alfabet zoveel mogelijk woorden zien te verzinnen. Zoals woorden met een X, dit maakt  het extra uitdagend. Dit is een goede oefening om verder te denken en je creativiteit op de proef te stellen.

Workshop

Natuurlijk is het ook slim om een workshop of training te gaan volgen. Tuurlijk kun je jezelf wel veel aanleren, maar sommige tips en tricks kun je toch beter van een professional horen. Op internet zijn er altijd wel Webinars te vinden of bepaalde bijeenkomsten die je gratis kunt bijwonen.