Tips om je productiviteit op werk te verhogen

Wanneer je aan het werk bent wil je natuurlijk je productiviteit zo hoog mogelijk houden, zodat je je werk goed doet én op tijd afkrijgt. Het behouden van productiviteit tijdens het werk kan in de praktijk toch soms best lastig zijn. Zeker op lange werkdagen komt het vaak voor dat je even in een dipje zit of je concentratie daalt. Om dit te voorkomen of te verhelpen geven wij je graag een aantal tips, waarmee je de productiviteit tijdens het werk hoog houdt!

Bewegen

Als je de hele dag moet zitten achter een bureau, kunnen we ons voorstellen dat je op een gegeven moment erg moe en duf wordt. Zorg er daarom voor dat je af en toe even beweegt. Of je nu in je lunchpauze een rondje buiten gaat lopen of je even heen en weer naar het koffiezetapparaat gaat, het is goed voor je lichaam én productiviteit. Soms hebben bedrijven zelfs bureaus die je kan instellen op sta hoogte. Zo kun je het zitten en staan achter je bureau afwisselen.

Werkhouding

Een ander belangrijk punt om je productiviteit hoog te houden is je werkhouding. Een goede werkhouding zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van je lichaam en dat je moe wordt. Maar wat is nu precies een goede werkhouding? Ten eerste is het belangrijk dat je achter je bureau kunt zitten met een rechte rug. Je bureaustoel moet dus afgesteld zijn op een hoogte waarbij je met je voeten op de grond komt en met een rechte rug je armen kan laten leunen op het bureau. Verder kun je je computerscherm op een monitorstandaard zetten, waardoor je niet met je nek gebogen hoeft te zitten. Ruim hiernaast het bureau netjes op en zet eventueel een gezellig plantje neer. Dit zal zorgen voor meer rust in je hoofd en een betere concentratie.