Tips voor een vakantie naar de Provence

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Frankrijk? Het land kent zo veel mooie vakantiebestemmingen, waaronder de Franse Provence. Deze streek staat bekend om prachtige natuurgebieden, heerlijk eten en drinken en een fijn klimaat. Klinkt ideaal, toch? Maar wat is er nu allemaal te doen in dit gebied en waar moet je rekening mee houden als je hier naartoe op vakantie gaat? Wij vertellen het je graag!

Bezienswaardigheden

Als je op vakantie gaat naar de Provence zul je aan een aantal dagen niet genoeg hebben. Er zijn zoveel leuke bezienswaardigheden, waar je best wat tijd voor nodig zult hebben. Zo staat deze streek bekend om de prachtige lavendelvelden. Verder kun je stadjes bezoeken, zoals Arles. Hier vind je historische kerkjes en cultuurschatten. Er hangt een mediterrane sfeer en biedt veel leuks voor toeristen. Ook kun je Marseille bezoeken. Hier kun je een boottocht maken of een klim maken naar de kerk Notre-Dame. Hier geniet je tevens van prachtig uitzicht over de stad. Ben je meer van de natuur? In Camargue vind je de mooiste natuurgebieden en landschappen. Zo zie je moerassen, zoutvlaktes en rijstvelden, waar diverse diersoorten leven.

Accommodatie

Natuurlijk kruip je eind van de dag weer in een heerlijk bedje, waar je jezelf kunt opladen voor de volgende vakantiedag. Kies daarom voor een goede accommodatie. Er zijn verschillende vakantiehuizen Provence die je kunt boeken. Maar de streek staat ook bekend om de vele campings waar je je eigen tentje kan opzetten. Ben je van iets meer luxe? Lijk dan voor een mooi hotel of een appartement waar je jezelf in de watten kunt laten leggen. In een appartement ben je vaak wel zelf verantwoordelijk voor het eten, maar worden faciliteiten op de kamer verzorgd. Uiteraard kun je ook gaan voor het extreme en een mooie vakantievilla huren met een zwembad.