Tips voor mooie wenkbrauwen!

Zo goed als elke vrouw vind het tegenwoordig belangrijk dat de wenkbrauwen goed zitten. Het is een onderdeel in het make-up proces wat niet mag ontbreken. Dit betekent dat ze de wenkbrauwen bijtekenen, verven, epileren, waxen, noem het maar op! En dit allemaal het liefst op een zo natuurlijk mogelijke manier. Wil jij weten hoe je jouw wenkbrauwen on fleek kan krijgen? Wij leggen het je uitgebreid uit!

Shapen

De eerste stap naar perfecte wenkbrauwen is het shapen, ook wel het in vorm brengen genoemd. Dit kan op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is epileren. Hiermee trek je de haartjes er een voor een uit met een pincet. Dit kan tijdrovend zijn en een gedoe om bij te houden. Daarom kiezen ook veel vrouwen ervoor om hun wenkbrauwen te harsen of te laten epileren met touw. Deze methoden verwijderen de haartjes veel sneller én zorgen ervoor dat er minder snel stoppeltjes terug groeien. Zorg ervoor dat je aan de bovenkant van je wenkbrauw geen haartjes weghaalt, maar alleen aan de onderkant.

Inkleuren

Na het shapen kun je je wenkbrauwen gaan inkleuren. Zo geef je de wenkbrauwen nét even een extra aanzetje, waardoor ze meer spreken. Het inkleuren doen veel vrouwen met een wenkbrauwpotlood. Met een potlood moet je elke dag je wenkbrauwen dus bijtekenen. Sommige vrouwen vinden dit te veel werk en kiezen er voor om hun wenkbrauwen te verven. Zo is er speciale wenkbrauwverf waarmee je jouw wenkbrauwen de perfecte kleur kunt geven. Dit scheelt tijdens je dagelijkse make-up routine en als je gaat zwemmen of iets dergelijks hoef je dus niet met ongekleurde wenkbrauwen over straat. Dit kan vooral heel fijn zijn als je van jezelf hele lichte wenkbrauwen hebt. Het is wel belangrijk dat je met de kleur van het potloodje of de verf zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur blijft. Dit oogt natuurlijker.