Trust wallet verbinden met Pancakeswap

trust wallet verbinden met pancakeswap

Crypto’s sla je op in een wallet. Die wallet heb je nodig als je handelt op een dex, zoals pancakeswap, waar je rechtstreeks crypto’s van en naar je wallet overmaakt. Een populaire wallet is de Trust wallet. maar wat is een wallet precies, en hoe werkt de koppeling van een wallet aan een crypto exchange? 

Wat is een wallet precies? 

Een wallet is jouw “node” op een blockchain. Datgene wat doorgaat voor een wallet, bijvoorbeeld een browser plugin of een cold wallet, is in feite niets anders dan een lezer van de blockchain die jouw sleutel lokaal opslaat. Je crypto’s bevinden zich op de blockchain, niet fysiek op de wallet. Alleen jouw geheime sleutel bevindt zich in de wallet. Dus als je je wallet koppelt aan een website, bijvoorbeeld Pancakeswap, dan gebruikt je wallet jouw sleutel voor transacties met deze site, en de blockchain. Een voorbeeld van zo’n wallet is de Trust wallet.  Daarin kan je meerdere sleutels opslaan van ondersteunde crypto’s. Handig, want zo kan je met dezelfde wallet in meerdere crypto’s handelen. 

Er zijn centrale exchanges. Daar heb je geen eigen wallet nodig. Je koopt daar crypto’s en die worden op een lokale rekening geplaatst. Pancakeswap is een decentrale exchange. Dan heb je wel een eigen wallet nodig, omdat Pancakeswap geen crypto’s opslaat, tenzij je die natuurlijk investeert. 

trust wallet verbinden met pancakeswap

Stap voor stap Trust Wallet verbinden met Pancakeswap

Wil je precies weten hoe dat gaat, de Trust wallet verbinden met Pancakeswap? Meer details, en ook een stap voor stap handleiding hoe dit precies moet, vind je in het artikel Trust wallet verbinden met Pancakeswap. Wil je meer informatie over crypto en beleggen, dan is het handig om een bezoekje te brengen aan Bankr, de site waar ook dit artikel op staat. Bankr is langzaam maar zeker aan het uitgroeien tot de beste resource in het Nederlandse taalgebied wat betreft finance. Vandaar ook deze aanbeveling.