Verschillende soorten hottubs

hottub-kopen

Een hottub is in feite een warm bad met een stylish uitstraling voor in de tuin. Het is van originele van oorsprong uit Scandinavië en heeft zijn weg gevonden verder door Europa. Er zijn veel verschillende soorten hottubs. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit een interne of een externe kachel. De interne kachel neemt plek in in de hottub en er blijft dus iets minder zitplek over, maar het water is wel sneller verwarmd. Een externe kachel neemt geen plek in aan de binnenkant van de jacuzzi zelf, maar doet er dus wel iets langer over om het water te verwarmen. De keuze tussen deze twee kan het beste gemaakt worden door logisch over de voor- en nadelen na te denken en ook over het milieu en het budget na te denken in deze afweging.

Materiaal van de hottub

Dan is er ook nog het materiaal waar een keuze in gemaakt kan worden. De meest voorkomende materialen zijn hout of kunststof en beiden hebben voor- en nadelen. Een kleine opsomming is dat hout wat lastiger schoon te maken is en wat meer onderhoud nodig heeft en dat kunststof dus makkelijker schoon te maken en schoon te houden is en minder onderhoud nodig heeft. Qua look is de houten hottub natuurlijker en realistischer dan de kunststof, maar dit ligt ook aan persoonlijke smaak.

Houtgestookt of elektrisch?

Ook is er een keuze tussen hoe de hottub opgewarmd wordt. Namelijk houtgestookt of elektrisch. Voor een houtgestookte hottub is geen stroom nodig en dit is dus beter voor het milieu. Verder is de hottub vaak sneller warm en wordt de warmte beter geleidt. BIj de elektrische hottub wordt er dus wel stroom verbruikt, maar hoeft u dus geen moeite te doen voor het opstoken van de kachel. Dit is een wat eenvoudigere en gemakkelijkere methode voor het verwarmen van de hottub.