Verschillende soorten wielaandrijving

mechanische aandrijftechniek

Een auto kan meerdere soorten van mechanische aandrijftechniek op de wielen hebben. De aandrijving van de auto, wordt bedoeld op welke manier de wielen worden aangedreven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een voertuig met voorwielaandrijving, een voertuig met achterwielaandrijving.

mechanische aandrijftechniek

Wat is een voertuig met voorwielaandrijving?

Bij auto’s met voorwielaandrijving wordt het motorvermogen naar de voorwielen gestuurd. De motor trekt de wielen naar voren. De meeste personenauto’s zijn voorwiel aangedreven. Het is een voordelige keuze ten opzichte van achter- of vierwielaandrijving omdat er minder materialen nodig zijn. De motor van een voorwiel aangedreven auto bevindt zich immers aan de voorkant van de auto. Dit houdt natuurlijk ook een gewichtsvoordeel in. Een ander groot voordeel van dit auto-ontwerp is de ruimtebesparing. Door de voorin gemonteerde motor heb je meestal meer binnenruimte tot je beschikking, waardoor de fabrikant ruimte heeft om een ​​ergonomisch voertuig te monteren.

Wat is een voertuig met achterwielaandrijving?

Bij auto’s met een achterwielaandrijving wordt het motorvermogen overgebracht op de achterwielen. De wielen worden naar voren geduwd. De motor van een auto met achterwielaandrijving kan zich voorin, in het midden of achter in het voertuig bevinden. Achterwielaandrijving is een optie die minder vaak door fabrikanten wordt gemaakt, omdat het een complexere constructie is waarvoor meer onderdelen nodig zijn. Dit maakt een personenauto meestal iets zwaarder.