Waarom een eiken eettafel kopen?

Een houten eettafel is luxueus, duurzaam en tijdloos en ze zorgen voor een warme en natuurlijke sfeer in je eetkamer. Maar het is niet eenvoudig om een houten eettafel uit te zoeken, omdat de keuze reuze is. Kies je voor een massief houten eettafel of ga je toch voor een tafel met houtfineer? En voor welke houtsoort kies je dan? Ga je voor esdoorn of beuken of laat je toch je oog vallen op die mooie eiken eettafel. In onze blog vertellen we waarom je een eiken eettafel kopen moet.

Eiken eettafel kopen? Dan ga je voor een duurzaam product

Eikenhout is bekend om zijn duurzaamheid en sterkte. Het is een hardhoutsoort die bestand is tegen intensief gebruik en slijtage. Een eiken eettafel kan generaties lang meegaan en blijft er mooi uitzien, zelfs als de tafel al jaren oud is. Het is wel belangrijk dat de tafel goed onderhouden wordt en om de 3 jaar opnieuw wordt gelakt of gebeitst. Zo bescherm je het hout niet alleen tegen verkleuring, waar eiken helaas wel om bekend staat, maar je verlengt ook de levensduur van je eettafel. 

Warme en natuurlijke uitstraling

Wil je een eiken eettafel kopen? Dan kies je voor een tafel die een warme en natuurlijke uitstraling heeft. De tafel heeft een warme en karakteristieke nerfstructuur met een subtiele textuur. Eikenhout kan variëren in kleur, variërend van lichte tinten tot donkerdere tinten, waardoor je kunt kiezen welke kleur het beste bij je interieur past. Houd er wel rekening mee dat eiken gevoelig is voor vergeling. Te langdurig blootstellen aan zonlicht is dus geen goed idee.

Eiken eettafel kopen voor in ieder interieur

Een eiken eettafel past goed bij verschillende interieurstijlen, of het nu gaat om een klassiek, landelijk, modern of industrieel interieur. Het tijdloze karakter van eikenhout zorgt ervoor dat het zich gemakkelijk aanpast aan veranderingen in je inrichting en je kunt met behulp van accessoires en toebehoren de tafel aankleden zoals jij dat graag wilt. Op die manier kun je alle kanten op met de eiken eettafel. 

Natuurlijk product

Eikenhout is een natuurlijke houtsoort die ook vrij is van chemicaliën en kunstmatige stoffen. Het is dan ook hypoallergeen, wat betekent dat je minder kans hebt op allergische reacties dan als je voor andere materialen kiest. Uiteraard is het wel nodig dat je de tafel regelmatig afneemt met een droge doek en groot droogt. Ondanks dat eiken bestendig is tegen vocht. 

Waterbestendige eiken eettafel kopen

Eikenhout is een goed materiaal en een eiken eettafel kan ook een waardevolle investering zijn. Eikenhouten meubels behouden over het algemeen hun waarde goed en kunnen zelfs in waarde stijgen na verloop van tijd. Het grootste voordeel is dat een eiken eettafel in tegenstelling tot andere houtsoorten veel beter tegen vocht kan. Uiteraard kan water en vocht het hout nog steeds beïnvloeden, maar minder snel dan als je voor andere houtsoorten kiest. Je kunt een eiken eettafel dus ook prima afnemen met een vochtige doek. Wij denken dat je nu genoeg redenen hebt gelezen waarom een eiken eettafel kopen zo’n goed idee is.

Overtuigd? Bekijk het gehele assortiment op Tulmans.nl!