Waarom is beton zo populair?

Tegenwoordig is beton niet meer weg te denken uit ons leven: de verschillende kleuren beton cire en metal stuc zijn talloos en er worden huizen en tunnels gebouwd, maar het kan ook gebruikt worden voor een tuin. Daarnaast kun je beton ook in jouw huis gebruiken voor verschillende doeleinden. Denk aan het laten plaatsen van een elektrische vloerverwarming of jouw kruipruimte laten isoleren. Hier kun je een betonvloer op plaatsen, waardoor je huis een mooie uitstraling krijgt. Maar waarom is beton eigenlijk zo’n populair materiaal? Wat zijn nou precies de voordelen van beton?

De verschillende voordelen die beton biedt

Energiezuinig en waterdicht

Het materiaal beton zelf heeft al een hoge isolatiewaarde. Wanneer beton ingezet wordt om huizen of gebouwen te bouwen, worden deze niet alleen efficiënt, maar ook luchtdicht geïsoleerd. Niet alleen luchtdicht, maar ook water- en winddicht. Doordat de ventilatie goed geregeld wordt door beton, ontstaan er nauwelijks vochtproblemen, waardoor er minder energie nodig is om het huis te verwarmen of juist te verkoelen. Kortom, het energieverbruik is relatief laag als jouw huis of gebouw gemaakt is van beton.

Beton is van zichzelf niet waterdicht, maar door de speciale stoffen die gebruikt worden bij het bouwen van een huis of gebouw in combinatie met beton, wordt het wel waterdicht. Extreme weersomstandigheden wat betreft regen wordt dus buiten het huis gehouden. Droge voeten zijn wel fijn, nietwaar? Wil je ook nog eens het beton een coole leuk geven? Kijk dan eens tussen de verschillende kleuren beton cire en metal stuc.

Wooncomfort

Beton zorgt ook voor veel wooncomfort door de hoge thermische inertie. Ofwel, warmteopslagcapaciteit. Dat komt omdat de betonnen wanden warmte opnemen en zullen deze warmte weer loslaten als de temperatuur buiten daalt. Het effect: het huis blijft lekker koel bij de hittegolven buiten en het huis blijft lekker warm in de koude wintermaanden. Wil je niet alleen wooncomfort, maar wil je ook wat kleur in huis? Ga dan voor kleuren beton cire. Dan kun je gelijk genieten van een mooi en hip huis. Wie houdt er nou niet van een beetje kleur in het interieur?