Wat doet de kleur blauw in je interieur?

We kennen diverse interieurstijlen: modern, Scandinavisch, industrieel, landelijk, noem het maar op! Elke stijl heeft weer andere kenmerken en kleuren. Elke kleur in het interieur heeft weer een andere betekenis en geeft een andere sfeer. Wil jij graag de kleur blauw in je interieur verwerken? Wij vertellen je graag meer over wat deze kleur precies doet met je inrichting!

Tinten blauw

Aangezien er zo onwijs veel tinten blauw zijn, heeft zo goed als elk interieur wel een bepaalde kleur blauw in zich. Zo kunnen de tinten variëren van lichtblauw tot donkerblauw en van grijsblauw tot groenblauw. Hiertussen vind je natuurlijk ook weer honderden soorten blauw, die verrassend mooi kunnen staan in je interieur. Welke kleur geschikt is voor jouw interieur hangt af van de warmte. Zo past in sommige ruimtes een koele kleur blauw weer beter. Over het algemeen straalt de kleur blauw een oase van rust uit. Daarom wordt deze kleur veel gebruikt in slaapkamers en in kamers waarbij een ontspannen sfeer moet hangen. Zo is het niet voor niets dat je in ziekenhuizen en zorginstellingen vaak blauwe muren ziet. Ook in kinderkamers is blauw een veelgebruikte kleur.

Blauw combineren

Blauw is heel gemakkelijk te combineren met andere kleuren en diverse materialen. Er is eigenlijk geen enkele kleur die vloekt bij blauw. De kleuren wit, grijs en zwart passen erg mooi bij blauw. Maar ook houtkleuren, zoals beige en bruin. Hetzelfde geldt voor materialen. Combineer bijvoorbeeld blauwe lampen met mooie houten of rieten accessoires in huis. Of zet een zwarte stalen kast tegen een blauwe muur. Dit zorgt voor een sprekend effect en geeft een ruimte gelijk meer pit. Wil je het liever rustig houden? Combineer de kleur blauw dan met witte meubels en witte gordijnen. Dit kun je natuurlijk weer speelser maken met een mooie kamerplant of andere accessoires.