Wat is een VPN?

Wat is VPN

Om meer privacy online te krijgen, heb je de beste VPN nodig door een krachtige en razendsnelle VPN-app te downloaden., maar wat is VPN eigenlijk? Dit privénetwerk geeft u online privacy en anonimiteit door een privé netwerk te creëren vanaf een openbare internetverbinding over de hele wereld. VPN’s maskeren dus uw internetprotocol, zodat ze onvindbaar zijn. Het belangrijkste is dat de beste VPN veilige en gecodeerde verbindingen tot stand brengt om meer privacy te bieden dan zelfs een beveiligde Wi-Fi-hotspot.

Zodra u verbinding maakt met internet, terwijl uw VPN-service is ingeschakeld, wordt u verbonden met één van de servers van de VPN-provider. Tegelijkertijd geven ze u het IP-adres. In plaats van uw eigen IP-adres te gebruiken, gebruikt u er één die toebehoort aan de VPN-provider op een andere locatie.

Uw internetverbinding is dus ook gecodeerd, waardoor gegevens in feite worden omgezet in code om ongeautoriseerde toegang tussen uw apparaat en de server waarmee u bent verbonden, te voorkomen.

Wat kunt u doen met een VPN-service?

Als u op internet surft of transacties uitvoert op een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk, betekent dit dat u uw privégegevens aan hackers blootstelt. Daarom heeft u de beste VPN nodig als u zich zorgen maakt over uw online veiligheid en privacy. Misschien leest u e-mails, terwijl u in de rij staat bij de coffeeshop of controleert u uw bankrekening, terwijl u bij de dokter wacht. Tenzij u bent aangemeld bij een privé Wi-Fi-netwerk dat een wachtwoord vereist, kunnen alle gegevens die tijdens uw online sessie worden verzonden, kwetsbaar zijn voor vreemden die hetzelfde netwerk gebruiken. Met het versleutelde netwerk beschermt u uw online activiteiten en kunt u onbezorgd e-mails versturen, online winkelen of rekeningen betalen.

Wanneer u inlogt op een netwerk, beschermt VPN uw IP-adres en privacy. Het creëert een data tunnel tussen uw lokale netwerk en een exit-knooppunt op een andere locatie, die duizenden kilometers verderop kan zijn, waardoor het lijkt alsof u zich ergens anders bevindt. De versleuteling maakt de gegevens dus onleesbaar. Bovendien is uw volledige browsegeschiedenis buiten bereik van uw serviceproviders.

Wat doet een VPN?

Sommige van de acties die een VPN zal uitvoeren, zijn onder meer het verbergen van veel informatie die uw privacy in gevaar kan brengen, waaronder uw browsergeschiedenis. Webbrowsers kunnen uw zoekgeschiedenis bijhouden en die informatie aan uw IP-adres koppelen. VPN zal uw IP-adres en locatie verbergen zodat niemand uw IP-adres kan traceren als het retouradres dat het terug leidt naar uw apparaat. Dit omvat ook uw locatie.

De beste VPN kan uw apparaten, waaronder desktop computers, laptops, tablets en smartphones, beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Uw apparaten kunnen het belangrijkste doelwit zijn van cybercriminelen, wanneer u verbinding maakt met internet, vooral als u zich op een openbaar wifi-netwerk bevindt. Kortom, een VPN helpt de gegevens die u verzendt en ontvangt op uw apparaten te beschermen, zodat hackers uw online acties niet kunnen zien.

Dagelijkse activiteiten zoals online winkelen, bankieren en browsen kunnen uw informatie blootleggen, waardoor u kwetsbaar wordt voor cybercriminaliteit. Sommige bijbehorende identificatie diefstal zijn te wijten aan een gebrek aan VPN-gebruik. Het creëert een gecodeerde tunnel voor de gegevens die u verzendt en ontvangt die buiten het bereik van cyber dieven ligt.