Wat is het verschil tussen een beton- en een gietvloer?

gietvloer

Je ziet het tegenwoordig veel voorbij komen. Betonlook vloeren zijn erg in en tegenwoordig niet meer te missen. De betonlook vloeren geven een stoere en industriële uitstraling aan de woning. Bij de betonlook vloeren kun je bijvoorbeeld kiezen uit een betonvloer, maar ook uit een gietvloer. Wat zijn nu precies de verschillen?

Vochtwerend

Ook zit er verschil in de vochtwerendheid. Een gietvloer is makkelijk af te nemen en zorgt ervoor dat het vocht op de vloer blijft liggen. Bij een betonvloer zit dit wat anders. Wanneer er vocht op de betonvloer terecht komt, trekt dit direct in de vloer. Hierdoor ontstaan er eerder vlekken in een betonvloer.

gietvloer

Dikte vloer

De dikte van de vloeren verschilt. Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Hoewel je misschien zal denken dat de gietvloer door de meerdere lagen dikker zal zijn, is dit niet het geval. Een betonvloer is ongeveer 7 centimeter dik, terwijl een gietvloer maar 2 tot 5 millimeter is. Een erg groot verschil in ieder geval. Daarnaast is het materiaal van de vloeren ook erg verschillend. Een gietvloer is erg elastisch en flexibel, terwijl een betonvloer een harde ondergrond is.

Andere kleuren

Wanneer mensen een betonlook vloer horen, zullen ze als eerste aan grijze vloeren denken. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. De vloeren kunnen namelijk verschillende kleuren hebben. Zo verschillen de kleuren van de vloeren ook van elkaar. Bij een betonvloer kan er wel wat pigment worden toegevoegd aan de vloer, maar dit is beduidend minder dan bij een gietvloer. Bij de gietvloer heb je een ruim assortiment aan verschillende kleuren waarin je je gietvloer kunt krijgen. 

Prijzen

De prijzen van de vloeren verschillen ook erg van elkaar. De betonvloer wordt in de meeste gevallen gebruikt als ondervloer. Doordat de vloer dus eigenlijk minder vaak te zien is als een vloer die daadwerkelijk gebruikt wordt, is deze ook goedkoper.