Wat is hielspoor en wat kun je er tegen doen?

Hielspoor is een benig gezwel dat zich vormt op het hielbeen. Hielspoor kan pijnlijk zijn en ontstekingen en zwellingen veroorzaken. Hielspoor wordt vaak veroorzaakt door overbelasting of letsel van het hielbeen. Hielspoor kan worden behandeld met rust, ijs en pijnstillers die zonder recept verkrijgbaar zijn. Hielspoor kan ook worden behandeld met op maat gemaakte steunzolen of inlegzolen. Hielspoor inlegzolen kunnen helpen de pijn te verlichten en te voorkomen dat hielspoor erger wordt. Hieronder bespreken wij de symptomen van hielspoor en hoe je het tegen kunt gaan!

Hielspoor, wat merk je?

Hielspoor is een aandoening die pijn in de hielen kan veroorzaken. Het wordt veroorzaakt door een opeenhoping van calcium op het hielbeen, wat kan leiden tot ontsteking en pijn. Hielspoor kan pijnlijk zijn en het moeilijk maken om lang te lopen of te staan. Er zijn verschillende behandelingen die de pijn van hielspoor kunnen helpen verminderen, waaronder: rust, ijs, rekoefeningen en medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Als deze behandelingen geen verlichting brengen, kan een operatie nodig zijn om het hielspoor te verwijderen.

Hoe verminder je de pijn?

Het dragen van inlegzolen kan de pijn van hielspoor helpen verminderen. Hielspoor is een benig gezwel dat zich vormt op het hielbeen. Het wordt vaak veroorzaakt door het dragen van schoenen die niet goed passen of door te lang te staan. Het dragen van inlegzolen kan helpen om de druk van de hiel te halen en de pijn te verminderen. U kunt inlegzolen vinden bij de meeste apotheken of online.

Als u hielspoor hebt, is het belangrijk dat u naar een arts gaat, zodat hij de beste behandeling voor u kan bepalen. In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om het gezwel te verwijderen. In de meeste gevallen zijn inlegzolen en andere conservatieve behandelingen echter voldoende.

Is hielspoor te genezen?

Hielspoor kan pijnlijk zijn en het lopen bemoeilijken. Maar met de juiste behandeling genezen de meeste hielspoorklachten uiteindelijk vanzelf. Met de juiste verzorging zullen de meeste hielspoor uiteindelijk vanzelf genezen. Als de pijn echter hevig is of langere tijd aanhoudt, moet u naar uw dokter voor verdere behandeling.

Bron: https://skystep.nl/