Wat is outplacement en wat zijn de voordelen?

Nieuwe trends op de markt leiden voortdurend tot verschuivingen en nieuwe talentbehoeften. Bedrijven moeten hierom reorganiseren om te voldoen aan de veranderingen in de vraag naar hun producten en diensten. Dit kan ertoe leiden dat organisaties andere mensen nodig hebben en bepaalde functies niet meer van toepassing zijn. Wanneer je ontslagen wordt als gevolg van arbeidsongeschiktheid of bedrijfsaanpassingen, dan komen outplacementdiensten aan de pas om te werken aan een soepele overgang van de ontslagen werknemers. In dit artikel vertellen we je hoe dit precies in zijn werk gaat.

Dit is outplacement

Outplacement staat ook wel bekend als loopbaantransitiediensten, een programma om werknemers na het verlies van hun baan te helpen bij het vinden van een nieuwe functie. In de meeste gevallen wordt dit betaald door de oude werkgever, omdat het deel uitmaakt van het ontslagpakket. Een goed outplacementprogramma legt de nadruk op personal branding en coaching. Hiermee kunnen werkzoekenden een eigen merkstrategie ontwikkelen om hun inspanningen af te stemmen op de behoeften van het specifieke werkveld. Denk hierbij aan het afstemmen van de werknemers op relevante processen en technologieën en het creëren van meer duidelijkheid omtrent hun idealen in het beroepsleven. Bij Carrierepoort worden mensen geholpen bij het vinden van nieuwe mogelijkheden in hun loopbaan en worden ze voorbereid op onder meer nieuwe bestuursfuncties, vrijwilligerswerk en zelfs het starten van een eigen onderneming.

Wat zijn de voordelen van outplacement?

Goede outplacement zorgt ervoor dat de juiste maatregelen worden genomen om ontslagen werknemers te ondersteunen in het vinden van nieuw werk dat bij hen past. Door middel van het faciliteren van coaching en het geven van hulp voor persoonlijke loopbaanontwikkeling, wordt er blijk gegeven aan het sociaal bewustzijn en kunnen er betekenisvolle veranderingen worden gemaakt. Bovendien vermindert outplacement het risico op geschillen en beschermt het de reputatie van de organisatie. Tenslotte kan het de werkloosheidsuitkering aanzienlijk verlagen, omdat outplacement ex-werknemers in staat stelt om sneller een baan te vinden.