Wat moet je doen bij lekkage?

Lekkage: het is een vervelend en veelvoorkomend probleem. Als je last hebt van lekkage loopt er water, meestal vanaf het dak, zo je huis in. Dit kan via kleine scheurtjes of kiertjes, wat het mogelijk maakt voor water om doorheen te lopen. Zeker met harde regen en wind kan het water makkelijk je huis in komen. Wil je weten wat je moet doen bij lekkage? Wij vertellen het je graag, lees dus snel verder!

Maatregelen

Als je lekkage ontdekt ben je meestal al te laat en is er schade aan het dak. Daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt en maatregelen neemt om dit probleem op te lossen. Zo voorkom je verdere schade en kun je de lekkage verhelpen. Bij erge lekkage is het goed om meteen even de hoofdkraan dicht te draaien. Zo voorkom je dat er nog meer water lekt wat de schade kan verergeren. Hiernaast is het goed om contact op te nemen met de verzekering met foto’s als bewijsmateriaal. Je kunt samen overleggen voor vervolgstappen. Hierbij kun je gelijk even navragen welke reparaties worden vergoedt door de verzekering. Laat ook alleen reparaties uitvoeren die de verzekering dekt, anders loop je kans dat je alles ineens zelf moet betalen.

Bel een dakdekker

Bij lekkage is het verstandig om een dakdekker in te schakelen. Zij voeren een dak inspectie uit en kunnen het lek op het dak traceren. Hiernaast zijn ze gespecialiseerd om het lek te verhelpen. Zoek daarom naar een dakdekker bij jou in de buurt, zoals dak reparatie Dordrecht of Rotterdam en kies de dakdekker waarvan jij denkt dat ze het probleem kunnen verhelpen. Je kunt van te voren even bellen om te vragen wat de kosten ongeveer zullen worden en hoe zij te werk gaan. Ook kun je zoeken op internet naar recensies.