Wat moet je precies weten over kassarollen?

Als bedrijf of als winkel zijn er tal van verschillende zaken waar je behoeften aan hebt op vlak van voorzieningen. Eén van de zaken waar je aandachtig voor moet zijn en waar je eigenlijk altijd een paar extra exemplaren van moet hebben liggen zijn zogenaamde kassarollen. Het gaat hierbij om rollen die zoals de naam reeds aangeeft in de kassa geplaatst dienen te worden. In de praktijk is het vaak zo dat ervoor nagenoeg elke transactie die gebeurt in de winkel een afdruk wordt gemaakt. Wees er dus op voorzien dat je op jaarbasis meer dan waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid papier in de kassa zal moeten stoppen. Wil jij graag meer te weten komen over het kopen van dergelijke rollen? Dan is het zeker interessant om even de onderstaande informatie door te nemen.

Welke verschillende kassarollen zijn er allemaal verkrijgbaar? 

Veel mensen schrikken zich een hoedje wanneer ze even een blik werpen op het aanbod met kassarollen dat er op de markt is terug te vinden. Dat is het gevolg van het feit dat er sprake is van veel meer exemplaren dan men op het eerst zicht had verwacht. Enkele opties waar je dan ook een keuze uit zou kunnen maken zijn de volgende:

  • Houtvrije exemplaren;
  • Rollen met een extra coating;
  • Rollen voor de kassa gemaakt van thermisch papier;
  • Gekleurde kassarollen;

Bovenstaande opties zijn zeker nog niet alles. Dit beknopte overzicht maakt echter wel meteen duidelijk dat je er altijd goed aan doet om even de verschillende opties op de markt te vergelijken. Alleen zo zal je immers die rollen voor in je kassasysteem bestellen waar jij echt behoeften aan hebt.

Hoe interessant zijn kassarollen die je kan bedrukken?

Bij het vergelijken van het aanbod met kassarollen zal je kunnen vaststellen dat er niet alleen standaard exemplaren bestaan, daarnaast zijn er ook nog de zogenaamde bedrukte exemplaren. Voor deze laatste geldt dat je eigenlijk helemaal zelf kan bepalen of deze voor jou interessant zijn of niet. Ze maakt het in principe alleen maar mogelijk om er bijvoorbeeld je logo en / of bedrijfsnaam op te laten plaatsen. Veel bedrijven en winkels zien hier een interessante personalisatie mogelijkheid in. Ze bestempelen dit zelfs niet zelden als een vorm van marketing. Geldt dat ook voor jou? Dan zou je dus het kopen van bedrukte kassarollen zeker en vast kunnen overwegen. 

Let ook op het formaat van je kassarol!

Je dient er tot slot ook rekening mee te houden dat er op de markt meerdere verschillende formaten van rollen voor in de kassa verkrijgbaar zijn. In eerste instantie maken we een onderscheid tussen enerzijds kassarollen en anderzijds zogenaamde pinrollen. Voor deze laatste geldt uiteraard dat ze uitsluitend gebruikt kunnen worden in een los printsysteem. 

In principe kunnen we vaststellen dat er in de praktijk gebruik wordt gemaakt van een behoorlijk aantal verschillende formaten van rollen voor in de kassa. Het populairste formaat blijkt echter toch veelal dat van 80x80x12 te zijn. Voor printrollen geldt dan weer op hun beurt dat er doorgaans sprake is van een formaat van 57x47x12. 

Is het voor jou niet geheel duidelijk over welk formaat jouw exemplaren beschikken? Dan kan je daar twee dingen voor doen. Je kan ervoor kiezen om ze op te meten, maar daarnaast is het ook mogelijk om even te kijken in de specificaties van je kassasysteem. Ook daar wordt het in aangegeven.