Zelf je auto onderhouden

Voor de een klinkt het als vanzelfsprekend en voor de ander is het hel op aarde. Je auto schoonhouden, onderhouden en er ook veel rijplezier van hebben. Hoe doe je dit? De een is wat strenger wat betreft eten en drinken in de auto dan de ander. Wel is het makkelijker je auto schoon te houden en te onderhouden wanneer je niet te veel kruimels achterlaat gecombineerd met allerlei geuren en lege verpakkingen. Toch kan dit voor sommige mensen lastig zijn. Gelukkig zijn er genoeg tips hoe je dit kunt voorkomen.

Zorg voor de juiste voorraad in huis

Je auto zelf onderhouden bespaart je jaarlijks een hoop geld. Voor bepaalde dingen moet je langs een garage, maar er zijn genoeg kleine dingen die je zelf kunt oplossen tegen een veel lagere prijs. Daarbij bespaar je ook tijd wanneer je het onder de knie hebt!

Het is hierbij belangrijk dat je de juiste voorraad in huis hebt. Je zult merken dat bepaalde onderdelen met de jaren slijten en vervangen moeten worden. Het liefst wil je dit vervangen voor een origineel onderdeel zoals een originele automattenset wanneer je Ford Fiesta automatten versleten zijn. Hetzelfde geldt voor autobanden waar je er altijd eentje mee hoort te hebben onderweg. Heb je onderweg opeens pech? Dan is het handig een reparatiekit bij te hebben, dus zorg ervoor een aan te schaffen waarvan je weet dat je dit zelf optimaal kunt gebruiken.

Houd je auto zo schoon mogelijk

Je auto schoon houden klinkt heel makkelijk, maar is het lang niet altijd. Probeer voor jezelf een aantal regels vast te stellen. Hoe je dit doet? Bedenk eens wat je allemaal vervelend vindt constant op te ruimen en je eigenlijk niet meer wilt toelaten. Je kunt stap voor step meer regels verzinnen nadat je gewend bent aan de eerste paar regels. Door gewenning is het makkelijk je weer aan te passen dan in één keer alles te verbieden. De kans is groot dat je al snel weer met een big mac achter het stuur zit.