Zo ga jij veilig de weg op

Heb je een nieuwe motor gekocht? Gefeliciteerd! Deze wil je vast zo snel mogelijk uittesten. Voordat je de weg op gaat zijn er een aantal punten die je moet afvinken. Het belangrijkste hier is je veiligheid. Motors gaan enorm hard en een ongeluk zit in een klein hoekje. Je wilt lang kunnen genieten van je nieuwe aanwinst en je wilt hier altijd plezier uit halen. Dit kun je doen door je goed voor te bereiden zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Waar moet je nu precies allemaal op letten?

Wat doe je aan en wat neem je mee?

Een goede helm kopen is enorm belangrijk. Dit kun je online doen bij HelmetCity, maar je kunt ze ook passen in de winkel. Een helm moet goed zitten en je voldoende beschermen. Verder is het belangrijk dat je een veilig pak hebt waar je goed in kunt bewegen en die jou goed beschermd. Ook is het belangrijk dat je wat spullen meeneemt wanneer er onderweg iets mis kan gaan. Zo sta je niet met lege handen wanneer je een probleem hebt met je motor of de band.

Waar kun je het beste rijden?

Nu je alles hebt gekocht wat je nodig hebt en zeker weet dat je veilig bent, kun je de weg op. In Nederland is het algemeen bekend dat je niet te hard kan en mag scheuren op de snelwegen. Er zijn een aantal rustige wegen waar dit nog weleens gedaan wordt, maar veel motorrijders gaan ook de grens over waar ze een stuk harder mogen rijden. Waar kun je nu het beste rijden? Waarschijnlijk ken je al een aantal motorrijders waar je advies aan kunt vragen. Daarnaast kun je ook kijken naar snelwegen in het buitenland die niet ver zijn waar je je motor goed kunt uittesten.