Zo kun je meer mensen helpen met je baan!

Ga je bijna afstuderen en ben je opzoek naar een baan waarbij je veel mensen kan helpen! Er is een groot tekort in de zorg waar ze nog super veel personeel zoeken. Wil je liever iets anders doen? Dat kan ook. Je kunt op veel verschillende manieren mensen helpen en dit als werk doen. We merken dat het tekort voor het helpen van anderen steeds groter wordt. Gelukkig komen er steeds meer manieren dit te verhelpen en dit soort banen zo leuk mogelijk te maken voor iedereen!

Volg de juiste cursus!

Heb je bijvoorbeeld rechten gestudeerd maar wil je liever aan de slag gaan als orthopedisch schoentechnicus? Kijk goed naar welke diploma’s en certificaten je hiervoor nodig hebt. Zie je dat dit nog een lange tijd kan duren? Stuur een open sollicitatie op en maak een voorstel of het bedrijf deels kan betalen voor je opleiding terwijl je tegelijkertijd aan het werk gaat.

Wat belangrijk is bij dit soort banen is dat je initiatief toont en laat zien gemotiveerd te zijn. Als je een goed voorstel neerzet is bijna alles mogelijk. Wil je liever zelf aan de slag gaan en producten zoals sportinlays aanbieden? Kijk dan hoe je de juiste doelgroep kan bereiken. Heb je een opleiding gevolgd waarbij je veel hebt geleerd over deze onderwerpen? Dan kun je je social media kanalen inzetten om zoveel mogelijk mensen te bereiken die hulp nodig hebben.

Aan de slag als vrijwilliger

Je kunt ook aan de slag gaan als vrijwilliger en naar je huidige baan mensen helpen. Voor vrijwilligerswerk heb je vrijwel nooit een diploma nodig. Met sommige taken heb je de nodige opleidingen nodig of wat ervaring, maar het aanbod aan vrijwilligerswerk is enorm. Je kunt per regio kijken wat er aangeboden wordt en inplannen op welke momenten je een extra handje kunt helpen.