De gokverslaving – het verandert je leven

Een gokverslaving is een verslaving die je niet licht moet opvatten. Het is namelijk net zoals alle andere verslavingen levensbedreigend. Deze verslaving heeft een grote impact op het leven van de verslaafde in dat hij van de ene op de andere dag dakloos kan worden. Ken jij iemand die aan deze verslaving lijdt of ben jij diegene die hier problemen mee heeft? Dan kan je dit artikel lezen om meer informatie op te doen over gokverslavingen en ook de meer recentere ontwikkelingen van gokverslavingen.

Zoals eerder vermeld heeft een gokverslaving invloed op de kwaliteit van leven, het speelt namelijk een grote factor in geld, familie en ook werk. Wanneer dit al aan bod is bij de verslaafde is er vaak ook sprake van een psychische verslaving of klacht en is het moeilijk om te stoppen zonder hulp.

In de huidige maatschappij zijn er een variatie aan gokken op de markt. Hierbij moet je denken aan het casino, loterijen, gokkasten en het inzetten van geld bij sport of paarden wedstrijden. Er zijn ook kleinere manieren van gokken op de markt die de algemene populatie minder schadelijk vindt zoals Bingo en krasloten. Desalniettemin zijn dit ook manieren om te gokken. De drive om te gokken komt van de spanning gepaard met adrenaline die gokken kan ontwikkelen in het lichaam. Doordat men vaak deze spanning blijft opzoeken en denkt het spel de meester te zijn zal een gebruiker vaker willen gokken. 

Gokverslaving is echter een groot probleem in de maatschappij. Het is de laatste jaren erg uitgegroeid door het gokken op internet. Door de anonimiteit van gokken op het internet is dit veel aantrekkelijker dan het gokken buiten de deur. Online gokken gaat ook gepaard met een internetverslaving aangezien de verslaafde op een online platform bezig is met gokken en daar steeds naar terug gaat, zoals bij een internetverslaving.