Geen gedoe bij schadeherstel van je auto

Schadeherstel

De auto is één van de dingen waar in Nederland verreweg het vaakst schadeherstel aan plaats moet vinden. Door onvoorzichtigheid krijg je snel een klein deukje of krasje en daarmee is het mooie van je auto ineens verdwenen. Gelukkig is het in bijna alle gevallen mogelijk om deze kleine schades onzichtbaar te repareren. Er zijn tal van bedrijven die zich daarin hebben gespecialiseerd, zoals AAS Schadeherstel. Bij het leeuwendeel van de schades kan het herstel binnen een dag worden uitgevoerd. Door de beschikbaarheid van vervangend vervoer heb je er nauwelijks hinder van dat je een dag je eigen auto moet missen.

Schadeherstel

Schadeherstel bij grote beschadigingen

Bij grote beschadigingen is vooral de emotionele impact veel groter. Vaak is een grote schade het gevolg van een soms erg heftig ongeluk. Gelukkig komen ernstige ongelukken in Nederland niet zo heel vaak voor. Maar als het gebeurt is het schadeherstel goed geregeld. Als je bij een ongeluk betrokken bent is het van belang dat je twee dingen doet, in de juiste volgorde. Eerst meld je bij je verzekering dat je schade hebt. Dat kan telefonisch, via een app of via de website van de verzekeraar. Daarna neem je contact op voor een bedrijf voor reparaties, zoals AAS Schadeherstel.

De procedure bij schade

De manier waarop een reparatie van schade aan je auto, motor, vrachtwagen of camper wordt afgehandeld is altijd dezelfde. Eerst ga je met het beschadigde voertuig naar het bedrijf dat de schade gaat herstellen. Je moet dan je verzekeringspapieren, de groene kaart en je rijbewijs meenemen. Dat bedrijf maakt een inschatting van de kosten van de reparatie en spreekt met de verzekeraar af dat zij dit repareren. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor de reparatie. Alle administratieve zaken bij schadeherstel worden door het herstelbedrijf uitgevoerd.