Snel en simpel van je motor af

ikwilvanmijnmotoraf.nl

Het verkopen van de motor kan iets zijn waar je niet veel tijd in wilt besteden. De reden dat je er voor gekozen hebt om hem te verkopen, doet er hierbij niet erg toe. De dagwaarde motor is wel een belangrijk onderdeel bij het motor inkopen of verkopen. Deze bepaalt namelijk hoeveel je motor nog waard is op het moment van opsturen. Toen wij besloten om de motor die bij ons thuis stond te verkopen, zijn we bij de dealer langsgegaan. Deze gaf ons, op basis van de staat en de leeftijd van de motor, een bod. Wanneer je dit bod krijgt, hoef je niet direct te verkopen.

Opties voor de verkoop

Wanneer je wel besluit om te verkopen, maar dit niet te doen bij de dealer, zijn er ook nog andere opties mogelijk. Zo kun je zelf verkoper gaan spelen en je best doen op online marktplaatsen of verkoophoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om de motor af te staan aan RDW-erkende inkopers, dealers. Deze zullen dan een bod doen aan jou, waardoor je snel en gemakkelijk de motor kan verkopen. Een groot voordeel hiervan is vaak dat je niet zelf oneindig moet onderhandelen met particulieren, of de motor ergens moet gaan afleveren terwijl je hier geen tijd voor hebt.

En toen was de motor verkocht!

Ondanks dat je motor verkocht is, betekent dit niet het einde van de warme zomerritten. Je kunt altijd weer op zoek naar een nieuwe of tweedehandse motor voor het nieuwe seizoen. Ook kun je er voor kiezen om ergens een motor te huren. Op die manier kun je wel de lekkere ritten maken die je anders mist, maar heb je niet het eindeloze onderhoud of problemen bij je verantwoordelijkheden. Een motor kan een dure hobby zijn, zowel in de benzineprijs als in het onderhoud. Maar, het is wel een hobby met uitzicht!