Moet je een kerstgeschenk zakelijk geven?

kerstgeschenk zakelijk

Tegenwoordig is het heel normaal om een kerstgeschenk zakelijk te geven. Op deze manier laat je jouw werknemers en zakelijke partners weten dat je aan ze denkt en ze bedankt voor hun harde werk die ze het afgelopen jaar hebben gegeven. Maar je betaald ze al, dus waarom moet je eigenlijk een kerstgeschenk geven? Daarbij misschien ook een goede vraag wie je wat gaat geven en of je daadwerkelijk iedereen een kerstgeschenk moet geven. Als je veel parttime werkers hebt, kan het lastig zijn om iedereen een kerstgeschenk te geven. 

kerstgeschenk zakelijk

Wie geef je een kerstgeschenk

Je kan natuurlijk zelf kiezen wie je een kerstgeschenk zakelijk geeft. Zeker bij een groot bedrijf kan het lastig zijn om deze beslissing te nemen. Over het algemeen is het verstandig om iedereen hetzelfde cadeau te geven. Zo breng je geen verschil tussen de collega’s en is iedereen tevreden.

Wanneer je dit liever niet wilt doen, kan je er voor kiezen om je personeel in verschillende groepen te verdelen. Zo kan je een groep met supervisors maken, fulltime medewerkers en parttime medewerkers. Aan de hand hiervan kan je dan een mooi kerstgeschenk geven.

Wat geef je cadeau?

Kerstgeschenken bestaan al jarenlang uit eten. Het is tegenwoordig nog steeds in om heerlijk te dineren tijdens de feestdagen en juist hierdoor zijn de voedselpakketten nog bekender geworden. Je hebt ze in verschillende soorten waardoor er voor iedereen wel een goede tussen zit. Zo kan je dus ook een voedsel kerstpakket geven aan iemand die bijvoorbeeld een allergie heeft of liever geen vlees eet.

Als je voor een wat luxere pakket gaat kan je ook voor een pakket met alcohol kiezen. Op deze manier laat je nog beter weten hoeveel ze waard zijn voor jou en je bedrijf. Kijk eerst online voor de leukste cadeau’s