Rozemarijn: alles wat je moet weten over dit bijzondere kruid

Het is een geliefd kruid in de keuken: Rozemarijn. Veel mensen gebruiken dit door verschillende gerechten, wat niet gek is gezien de heerlijke smaak van dit kruid. Hiernaast brengt Rozemarijn veel voordelen met zich mee. Reden genoeg dus om een potje aan te schaffen! Maar wat is Rozemarijn precies en waarom is dit kruid zo populair? Wij vertellen het je graag!

Eigenschappen Rozemarijn

Rozemarijn staat erom bekend veel gezondheidsvoordelen te hebben. Zo blijken de kleine blaadjes van Rozemarijn te helpen bij vetverbranding en wordt daarom door veel mensen gebruikt die willen afslanken. In veel afslankproducten zit dan ook Rozemarijn verwerkt. Hiernaast zorgt dit kruid voor een beter doorbloeding in het lichaam en verzacht het gewrichtspijn en spierpijn. De bloeiende toppen van Rozemarijn stimuleren het centrale zenuwstelsel en de bloedsomloop. Erg gezond dus! Hiernaast kan Rozemarijn ook helpen bij het verminderen van slechte bacteriën en schimmels in het lichaam. Zoals je leest heeft het dus meerdere voordelen om Rozemarijn toe te voegen aan je leefpatroon!

Toepassing van Rozemarijn

Rozemarijn kun je in verschillende gerechten toepassen. De smaak van Rozemarijn is mild, waardoor het goed bij elk gerecht past. Gebruik echter niet te veel, want dan kan de smaak best wel overheersend worden. Rozemarijn wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het smaakt lekker in vleesgerechten, visgerechten, groenten, soepen en in salades. Hiernaast past Rozemarijn ook goed bij aardappeltjes. Zo bakken veel mensen het kruid mee met de aardappeltjes, zodat het nét even wat extra smaak toevoegt.

Cosmetica

Naast dat je Rozemarijn kunt gebruiken in de keuken, wordt dit kruid ook veel verwerkt in cosmetica. Zo zie je veel bloemwater met Rozemarijn of kalmerende ooglotions. Hiernaast heb je ook producten voor het haar waarin Rozemarijn verwerkt zit. Dit is erg goed voor donker haar. Ook antiroosshampoo en eau de colognes kunnen Rozemarijn bevatten.