Stop met roken met een e-sigaret

Smoker

Wil jij stoppen met roken? Maar heb je er moeite mee? Dan is een e sigaret mogelijk wat voor jou. Met een e-sigaret inhaleer je via damp nicotine in. Zo krijg je nicotine binnen, maar zal je geen schadelijke stoffen inademen die in sigaretten zitten. 

e sigaret

Zo kies je een e-sigaret

Er zijn verschillende soorten e-sigaretten. En bepaalde e-sigaretten passen beter bij verschillende rokers. Bij lichte rokers kun je het beste een cigalike, pod-systeem of vape pen kiezen. Terwijl zwaardere rokers beter voor een vape-pen, pod-systeem of mod gebruik kunnen maken. Wanneer je niet zeker bent over je keuze, kun je advies inwinnen bij een expert.

Zo stop je

Met een e-sigaret kan het makkelijker voor je zijn om te stoppen met roken. Dit komt omdat je het roken langzaam aan af kunt bouwen. Hierbij ga je minder roken, maar kun je alsnog nicotine binnenkrijgen via een e-sigaret. Vaak is het voor rokers moeilijk om te stoppen omdat ze in een keer niet meer kunnen roken. Maar met een e-sigaret kun je roken, terwijl het aanzienlijk minder schadelijk is. Je krijgt ook nog steeds nicotine binnen.

Sigaret

De risico’s van e-sigaretten zijn veel lager. Dit omdat de schadelijke stoffen in sigaretten voor de gezondheidsrisico’s ervan zorgen. Daarnaast zal er met een e-sigaret geen teer ontstaan. En omdat teer zeer ongezond is, voorkom je ook hiermee gezondheidsproblemen.

Wil je nu een e-sigaret aan gaan schaffen? Let er dan altijd op dat je de juiste keuze maakt voor een goede winkel. Het kan zo zijn dat je zelf niet veel verstand hebt van e-sigaretten. Maar een goede aanbieder kan je dan alsnog helpen bij het vinden van een e-sigaret die bij je past. Er zijn verschillende e-sigaretten beschikbaar, waardoor je een keuze moet maken welke het beste bij je past.