Wat doet een anti snurk beugel precies?

anti snurk beugel

Je snurkt? Geen probleem, je bent zeker niet de enige. Sterker nog: miljoenen Nederlanders snurken met enige regelmaat. Sommigen alleen als ze ziek zijn of gedronken hebben, anderen elke dag. Sommigen hard, sommigen zacht. Er is in ieder geval een oplossing: de anti snurk beugel.

anti snurk beugel

Werkt het wel echt? 

De meningen zijn verdeeld over de effectiviteit van de anti snurk beugel. Toch zijn er alleen in Nederland al tienduizenden mensen die baat hebben bij deze speciale beugels voor in je mond. De anti snurk beugel voorkomt namelijk dat ronkende geluid. Sommige mensen snurken zelfs helemaal niet meer als ze deze beugel dragen. Dat hangt echter van een aantal factoren af.

Waarom snurken mensen?

Als men snurkt dan heeft dit vaak te maken met de tong die slap en dik wordt gedurende de nacht en het luchtgat in valt. Daardoor ontstaat er een nauwe opening waar je doorheen moet ademen. Normaal gesproken is die opening veel groter maar doordat deze tijdens de slaap zo nauw is ontstaat er een ronkend geluid. Bij de ene persoon is dit harder dan bij de ander. Sommige mensen hebben dit alleen als ze op hun rug slapen maar dat hoeft de oorzaak niet te zijn. 

anti snurk beugel

Waarom die beugel dan?

Een anti snurk beugel dient een doel. De beugel zorgt ervoor dat de nauwe opening waar de lucht doorheen moet groter wordt. De beugel duwt namelijk je tong opzij tijdens de nacht. Dat is heel fijn voor de mensen om je heen die hierdoor niet kunnen slapen. Je hoeft niet bang te zijn dat de beugel pijn doet tijdens het slapen. Na een tijdje zul je er niets meer van merken.