Roeitrainer in huis?

Roeien is een van de beste lichamelijke oefeningen die je kunt doen, en daarom niet voor niets een van de populairste oefeningen! Roeien versterkt je lichaam, verbrandt calorieën en is goed voor je gewrichten. Maar wat als je geen toegang hebt tot een roeitrainer of als het weer niet meewerkt om daadwerkelijk het water op te gaan? Geen probleem! Er zijn veel manieren om de roei-ervaring thuis na te bootsen met een minimale uitrusting. Hier zijn vier eenvoudige oefeningen die je helpen om de hele winter in vorm te blijven.

Stoel of bank

Zoek eerst een stevige stoel of bank die je kunt gebruiken om uw gewicht te ondersteunen. Plaats uw voeten op de grond op schouderbreedte van elkaar en pak met uw handen de rand van de stoel vast. Ga rechtop zitten met uw rug tegen de stoel en leun langzaam naar voren totdat uw bovenlichaam een hoek van 45 graden maakt ten opzichte van uw heupen. In deze houding beweeg je de armen heen en weer, waarbij je de elle bogen dicht bij uw lichaam houdt. Zorg ervoor dat je tijdens het roeien uw romp betrokken houdt en weersta de verleiding om uw rug te buigen. Je moet deze oefening voelen in je lats, biceps en triceps.

Weerstand

Zoek vervolgens een set dumbbells die je kunt gebruiken voor de weerstand. Ga op de grond zitten met gebogen knieën en de voeten plat op de grond. Houd een halter in elke hand met de handpalmen naar de dijen gericht. Leun licht achterover en houd uw rug recht en uw romp ingeschakeld. Vanuit deze positie roei je de gewichten tot aan uw borst, waarbij je het gewicht over het hele bewegingsbereik onder controle houdt. Zorg ervoor dat je uw schouders naar beneden en naar achteren hebt en uw elle bogen dicht bij het lichaam houdt.

Als je geen halters hebt, kun je waterflessen of zelfs blikjes gebruiken! Zorg ervoor dat je een gewicht kiest dat uitdagend is, maar niet zo zwaar dat je de beweging niet meer onder controle hebt.

Onderlichaam

Tot slot, voor een training van het onderlichaam, probeer het volgende te doen met alleen uw lichaamsgewicht. Begin in een staande positie met de voeten op heupbreedte uit elkaar. Stap één voet naar achteren, houd uw hiel omhoog en buig uw voorste knie in een hoek van 90 graden. Houd uw rug recht en weersta de neiging om naar voren te leunen. Je moet deze oefening voelen in je bilspieren, hamstrings en quads.

Hopelijk heeft deze blogpost je kunnen helpen! Als je liever een roeitrainer koopt, kijk dan op tunturi.com